2014. február 12., szerda

Sahaj Történelem Képekben - Házasság 1947





A Sahaja Jóga Meditáció és nemzetközi mozgalom alapítójának, Shri Mataji Nirmala Devinek a házasságkötéséről szól ez a korabeli cikk.

Leánykori nevén Nirmala Salve hozzáment C.P. Srivastava -hoz. Ezután Shri Matajit, Nirmala Srivastavaként hívták, és amikor elindította 1970-ben a sahaja jógát, akkor váltott nevet
Shri Mataji Nirmala Devi -re.

Később két lányuk is született.





Házasságukban Shri Mataji amolyan "civil" feleségként és anyukaként, majd nagymamaként viselkedett amíg erre szükség volt. Aztán 1970 -től lépett ki a "nagyközönség" elé, feltárva előttünk egy meditatív és spirituális út lehetőségét. Ezután nagy lendülettel indult meg a sahaja jóga terjedése a világban.

Közben természetesen a "civil" család is együtt maradt. Shri Mataji férje amolyan hivatalnokként teljesített szolgálatot különböző pozíciókban. Az indiai miniszterelnök titkáraként, vagy éppen az ENSZ hajózási szervezet főtitkáraként. Érdemeinek elismeréséért lovaggá is ütötték.


Shri Mataji, a Földi Formájából 2011-ben távozott >>

Férje pedig 2013-ban >>

Néhány információ még angolul:

Freemeditation >>

Sir C.P. Srivastava >>

Shri Mataji >>

Sahaj Történelem Képekben
Korábbi cikkei pedig itt:

1975 - "Első havanunk Shri Matajival" >>
1979 - Horgászat >>
1982 - Stonehenge >>
1986 - Hétköznapok >>
1987 - Shri Mataji egyik testvérével >>
1995 - A Gurut is megkérdezték a gazdaságról >>
Shri Mataji levele kanadai jógiknak >>




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!