2012. szeptember 29., szombat

A Gurut is megkérdezték a gazdaság talpraállásáról

-------------------------------------------------------------------------
Sahaj Történelem Képekben Videón
Shri Mataji, Oroszország, Togliatti 1995. szeptember
-------------------------------------------------------------------------

"Mikor fog Oroszország stabilizálódni gazdaságilag és politikailag?"

Többek közt ez volt az egyik kérdés amit egy hölgy tett fel
Shri Mataji Nirmala Devinek, a sahaja jóga meditáció kidolgozójának, és ennek a bámulatos nemzetközi mozgalomnak az alapítójának, amikor az oroszországi Togliattiban landolt a repülőgép, amivel érkezett. A válasz ez volt:

"Először a spiritualitást kell megalapozni. Patriótának kéne lenni. Ne vegyenek semmit nyugatról. Csak olyan dolgokat vásároljanak az emberek, amiket ott, Oroszországban készítettek. Dolgozzanak keményen és minden rendben lesz."

Az érkezésénél még ott a repülőtéren szó van arról hogy milyen ködös az időjárás ott, de ahogy Shri Mataji megérkezett, napsütés lett, mire Shri Mataji mondta hogy ugyanez volt Moszkvában és Leningrádban is. Az eseményről készült korabeli kis videófelvételt itt nézheted meg:



A látogatás folytatásaként több riporter is meglátogatta, és különböző dolgokról kérdezgették. Ennek a beszélgetésnek a kis összefoglalója, és a szabad fordítása itt:

Kérdezték Shri Matajit hogy mi célból érkezett Togliattiba, mire mondta hogy ez egy nagyon spirituális hely, az emberek is azok. Egész Oroszországban az emberek nagyon Isten felé fordulóak. Nincsenek berögzült elképzeléseik. Könnyű nekik erről beszélni. Shri Mataji említette még a felvételen, hogy csak akkor ismerheted meg Istent, ha megismered önmagadat, különben csak üres beszéd az egész.

Togliatti jövőjéről is kérdezték, mire mondta hogy "Great", azaz Nagy. A kreativitásuk és az aktivitásuk nagy lesz. A gyerekek is gyönyörűek.

A materializmusról is beszélt, ami nagyon amerikai stílus, és ami nagyon veszélyes is. Ott az apák, az anyák, és az egész társadalom tönkreteszi a gyerekeket. Nem tisztelik a saját testüket, a nők olyanok mint a prostituáltak, hiába házasok. Az amerikai kultúra is nagyon gyenge. Ott a zene az agyat bombázza. A hamis guruk mennek Amerikába, az emberek meg tisztelik őket, pedig azok csupán pénzt akarnak, de most eljött a Feltámadás ideje, ami az Utolsó Ítélet, amiben mindenki eldöntheti hogy a Mennyet vagy a Poklot választja.

Említi még Shri Mataji hogy Oroszország egy öreg, nagy történelemmel rendelkező ország. Togliattiban az emberek nagyon ártatlanok és mélyek.

Kérdezték Shri Matajit arról, hogy Ő törekszik a vallások egyesítésére, és hát a Római Pápa is erre törekszik, hogyan látja ezt a témát. Shri Mataji mondta hogy minden vallás kizárólagosságra törekszik. Azt gondolják hogy a Kereszténység kizárólagos, vagy az Iszlám vallás a kizárólagos, vagy a Judeizmus, de ezek nem kizárólagosak, mert Mózes is említi Ábrahámot, Krisztus Mózest, Mohamed Saab Krisztust és az Anyját is említi, és minden vallás szól arról hogy eljön a Feltámadás ideje. Amikor eljön ez az idő, mondja Shri Mataji, ekkor meg fogják érteni az emberek, hogy ezek a vallások, ugyanannak a spirituális fának a különböző virágai.

Mondja hogy minden nagy Isteni Inkarnáció (megtestesülés) azért jött a földre, hogy megalapozza az egyensúlyt és a felemelkedést. Mentális megközelítéssel ez nem lesz meg. Nem lesz meg a Kapcsolat. Túl kell jutni az elmén és érezni kell ezt a Mindenen Átható Erőt, amit az összes vallásban említenek. Ebben, a beszéd az nem segít. Tapasztalatokat kell szerezni ezügyben, a szívetekben. Meg kell ismerni az Igazságot. A mostani időkben a vallások nem spirituálisak. Pénz és hatalom orientáltak.

Kérdezték Shri Matajit hogy beszélt Amerikáról, és hogy Oroszország a nyugati és a keleti kultúra között helyezkedik el, és hogy mi felé mozduljon, mit kövessen? Mondta hogy Oroszországnak nagyszerű kultúrája van. Shri Mataji látta az orosz gyerekek csodás táncát. A sahaj kultúra, az teljesen a spontaneitásra épül és az erkölcsösséget építi. Amire szükségünk van, az a tiszta erkölcsösség, a becsületesség, a patriotizmus, és mindez megvalósul, ha a Lélekké válunk. Ma már 65 nemzetnél van sahaja jóga meditáció. Ők mind eggyek. Nem harcolnak, nem veszekszenek. Nagyon sokan jöttek most Togliattiba. Még Amerikából is, meg Angliából, meg Olaszországból.

Ennyi volt vázlatosan és szabad fordításban a kis interjú, ami közel 20 évvel ezelőtt készült Oroszországban. Itt megnézheted a videót:



A lélekké válás meditatív élményéhez pedig kezdeti tapasztalatokat itt, az alapmeditációknál érdemes először szerezni.
Próbáld ki Te is >>>

-----------------------
Togliatti Ma
-----------------------
A fenti videók óta eltelt években bizony Togliatti valóban nagyon intenzív, kreatív és aktiv sahaj életet él. Rengetegen meditálnak ott, és hatalmas szemináriumokat is szoktak szervezni. Nagyon szép az ilyesmi. Pár fotó az ottani sahaj életből:































Végezetül pedig hallgassunk meg egy csodás Isteni dalt Togliattiból, 2010-ből! Klikk a videóra!





Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!