2013. szeptember 6., péntek

Naponta legalább 2x érdemes...

...meditálni! Reggel is és este is. Ha így teszel akkor egy olyan meditatív ritmust vesz fel az életed, amiért nagyon hamar hálás leszel önmagadnak, a Sorsodnak, és az életnek. És ugyanilyen hálásak lesznek a körülötted élők is. Nézzük picit alaposabban!

Egyszerűen Könnyedén

Nem kell ezt túldimenzionálni, meg ráfeszülni. Azonban nem érdemes hanyagul sem hozzáállni. Ez a művészete ennek, hogy foglalkozom is vele, de nem nem ráfeszülve és erőlködve, de nem is hanyag módon. Shri Mataji nagyon szépen megfogalmazza ezt:


"A meditáció az, amikor nem erőlködtök. A meditáció azt jelenti, hogy átadjátok magatoknak Isten kegyelmének. Maga a kegyelem (grace) tudja, hogyan gyógyítson meg, hogyan hozzon rendbe, hogyan találjon helyet magának a lényetekben, felébresztve a lelketeket… mindent tud. Szóval nem kell amiatt aggódnotok, hogy mit kell tennetek, milyen nevet kell kiejtenetek, milyen mantrát kell mondanotok. A meditációban legyetek erőfeszítések nélkül, adjátok át magatokat teljesen … és ezalatt legyetek teljesen gondolatmentesek. Tegyük fel… lehetséges, hogy nem vagytok gondolatmentesek, ekkor csak figyeljétek a gondolataitokat, de ne merüljetek el a gondolataitokban. Észreveszitek, ahogy a nap fokozatosan felkel, úgy a sötétség eltűnik, és a nap sugarai eljutnak minden repedésbe, minden részre, megvilágítva mindent. Ugyanígy az egész lényetek megvilágosodik, de ha közben erőlködtök, vagy megpróbáltok magatokban valamit megállítani, vagy bandant adtok, akkor ez nem történik meg. A könnyedség (az erőfeszítés nélküliség) az egyetlen út a meditációhoz. De nem lehettek letargikusak ezzel kapcsolatban… éberek kell legyetek, és figyeljetek.

Az is előfordulhat, hogy az emberek egyszerűen elbóbiskolnak… Nem! Ébernek kell maradnotok! Ha szundikáltok, semmi sem fog működni. Ez a másik véglet, ha lusták vagytok, semmi sem fog működni. Legyetek éberek, nyitottak, teljesen tudatában mindennek, teljesen könnyedek, minden erőlködés nélkül. Akkor fog a meditáció legjobban működni, ha egyáltalán nem erőlködtök. Egyáltalán ne gondoljatok a problémáitokra, a csakráitok állapotára, vagy bármire… csak adjátok át magatokat a vibrációknak. Figyeljétek meg, amikor a nap süt, a természet a nap felé fordul, könnyeden befogadja a  nap áldását, nem erőlködik… elfogadja. Amikor megkapja a nap sugarait, azok elkezdenek működni és működésbe hozni."

A ritmus és a rendszeresség

Az a lényeg, hogy az életedbe ez beépüljön és rendszeressé váljon. Azaz felvegyen egy ritmust. Erre tökéletes hogy ha így indítod a napodat reggel, és így is fejezed be este. Akár

...hallgathatod is az alapmeditációkat >>

...este akár lábat is áztathatsz >>

...vagy a finomenergia rendszeredet is erősítheted >>

...mantrákat is mondhatsz >>

....vagy énekelhetsz is >>

...vagy csak elmerülsz a meditatív zenék csodás világában >>

A lényeg hogy próbáld elérni azt, hogy a feszültségek távozzanak belőled, és gondolatmentessé válj. Még ha nem is hosszú-hosszú órákra, de néhány mélyebb pillanatra. Merülj el a teljes csendben, és csak hagyd hogy áramoljon az egész testedben a kundalini, és annak vibrációi. Hagyd hogy a vibrációk feltöltsenek, ellazítsanak, megnyugtassanak, és mélyítsék az egész lényedet.

Ne erőlködj, ne görcsölj, de ne is legyél hanyag. Éber figyelemmel figyeld önmagadat. A testedet, a gondolataidat, az érzelmeidet, aztán pedig a csöndet. Merülj el benne, merítkezz meg benne, és ha ez rendszeressé válik, egyre könnyebben fogod a reggeli meditáció állapotát magaddal vinni már egész napközben. Kevésbé fognak kiborítani a dolgok, kevésbé fogsz ingerültté válni. Hiszen tudni fogod hogyan tudsz a dolgok fölé emelkedni. És ha fölöttük vagy, már teljesen más megvilágításban lesznek. Más lesz az élet, és más leszel Te is.

Nem is fogod érteni, más emberek hogyhogy nem vágynak erre. Mert egy idő után már szinte csak erre fogsz vágyni, hogy ebben az állapotban legyél. Hogy meditatív tudj maradni egyre több pillanatban az életben. A buszon, a munkahelyen, a kertben, az utcán, a fák között, és mindenfelé. Ha ez a vágyad, és teszel is érte, ez lesz. Meditatív jógivá fogsz válni az Élet, Önmagad, és Mások örömére egyaránt... (-:

Ha úgy érzed...

...hogy ezt a fejlődést, ezt a spirituális utazást szívesen "gyakorolnád" másokkal is együtt, akkor hajrá, ez az ősz, és
néhány kiváló meditációs program PONT RÁD VÁR >>

* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:


A kép beküldője Tibor,
helyszín Szlovákia, Egyházgelle.
Nagyításhoz klikk a képre!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!