2013. május 10., péntek

Rámájána, az emberiség egyik legszebb története

Az ősi indiai eposz, a Rámájána méltán számít az
emberiség legszebb történetei közé.

Bár valószínűleg mást és mást mond az irodalommal foglalkozók számára, vagy éppen a spiritualitásban elmélyülő, meditáló jógik számára. Ráma király felemelő és tanulságos történeteiről, és a spirituális kötődéséről is olvashatsz ebben a legújabb PDF-ben. A 7 oldalas szöveg idézetek tartalmaz a műből, amelyekhez néhány kommentárt is odafűztem, hogy szerintem az adott idézetben milyen szépségekre érdemes felfigyelnünk, majd pedig Shri Matajitól is olvashatsz idézeteket, ráadásul még a témához kapcsolódó hasznos linkeket is találsz majd az olvasmányban.

Az emberiség spirituális történelmének múltjával vagy éppen jelenével, akár elméleti, akár gyakorlati szinten ismerkedőknek mindenképp ajánlom a figyelmébe. Olvasd el, tanulmányozd át,
emészd meg, majd aztán meditálj, így ébreszd fel, a Benned is ott szunnyadó Rámát!


A teljes PDF-et itt találod:

www.archive.org/download/Ramajana/Ramajana.pdf

Olvasáshoz bal klikk, letöltéshez jobb klikk,
cél vagy hivatkozás mentése másként.



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:

A kép beküldője Gabi,
helyszín Göd.
Nagyításhoz klikk a képre.



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!