2016. április 9., szombat

Ücsörgés


"Ez egy jó cipő lesz ücsörgéshez?"


Ahogy az inga kileng, úgy billenünk mi is jobbra-balra. Hol ide, hol oda. Egyik szélsőségből a másikba. Túl sokat ücsörgünk, vagy túl sokat rohanunk. Állandóan fecsegünk, vagy túl sokat hallgatunk. És ez még mindig csak a felszín!

Lényünk középpontja a Lélek. Az Önvalónk, a Szellemünk, ahol EGY-ek vagyunk Önmagunkkal. És a Teremtő Erővel. Ezt így könnyű leírni, ám ide "eljutni", már picit nehezebb. Sok-sok akadály áll ennek az útjában, és ezeket bizony mi magunk építjük fel. Az egónk, a bennünk lévő szélsőséges energiák, az érzelmeink, a gerjedelmeink, a szokásaink, kulturális és szociális "programozottságunk", és sok-sok minden. Ezek mind beburkolják a Lelket, és eltakarják. Mi pedig össze-vissza csapódunk és kilengünk mint az inga, amelyik örökké mozog jobbra balra, és valahogy nem tud megpihenni középen.

Harmónia

Azonban ha sikerül megtapasztalnod a Szellem, a Lélek állapotát, akkor az át fogja itatni az "ücsörgésedet", és a "rohangálásodat" is. Kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá fogsz válni. A Jin-Jang energiák, vagy a rajo guna és tamo guna (bal és jobb oldali energiacsatornák) tánca az életedben sokkal természetesebb lesz. Harmónia és emelkedettség lesz a Létezésedben. Fény.

Örökre

Nem dehogyis. Még ha meg is tapasztalod ezt az állapotod, nem lesz Veled örökké. Ezt ugyanis ápolnod kell. Figyelned kell rá és fenntartanod a kapcsolatot. Azaz, kellesz hozzá Te is! És nem az egód. Nem az Akarásod. Nem a fene nagy elszántságod. Nem. 

A tiszta vágyadra lesz szükség, és a megvilágosodott cselekedeteidre. Táplálnod kell ezt az állapotot, ahogy egy kis virágot öntözöl. Táplálnod a figyelmeddel és a tudatosságoddal. Meditálj minden nap! Ehhez lesz itt egy kis segítség:












Üdvözlettel
A Kolostor Őre

Csak Könnyedén