2015. március 3., kedd

Szellemi Lényként az Anyagban

Az Isteni Erő "játéka" és misztériuma, hogy minket embereket, Szellemi Lényeket különböző "síkokban" helyez el. Pl: az egyik az úgynevezett "Anyagi" Világ. Létezésünk jelen állapota. Finomszintű, "Szellemi" Lényünk bekerült az anyag világába/síkjába. És aztán el is vesztünk ebben. Mintha ránk csukódott volna az ajtó. És nem látunk azon túl. Legalábbis nehezen hangolódik rá az érzékelésünk a finomabbszintű vibrációk, energiák és erők dimenziójához.

Azonban a bennünk lévő "Szellem", a Lélek, csak arra vár hogy felébredjen. És a "finomszintű" állapotnak minden szépségével és emelkedettségével megtöltse az anyagi szintű Létezésünk állapotát. Hogy ezek a "síkok", vagy dimenziók közelebb kerüljenek egymáshoz bennünk. Így emelkedünk a Sötétségből a Fénybe.

És ez nem az elménk, nem az egónk, nem az okoskodásunk szintjén történik. Ennek a felemelkedésnek, ennek a finomszintű átalakulásnak és változásnak a forrása a kundalini.

Erről a finomszintű létezésről, és az alapelemek bennünk lévő kapcsolatáról lesz szó ebben a mostani videóban.
Figyelmesen nézd végig! Érdemes.



Shri Mataji beszédei nagyon szép és tanulságos dolgokat szoktak tartalmazni. Ha kíváncsi vagy hasonlókra, akkor ezeket is érdemes megnézned:

...az Időről >>

...a Természet ritmikusságáról >>

...az ÖnValóról >>

...Samadhi állapotról >>>

...a Figyelemről >>>

...a Ragaszkodásról >>>

...az Egyensúlyról >>>

...és sok-sok egyéb tanulságos témáról,
egy komplett gyűjteményben itt >>>


* * *

Meditatív ücsörgésünk és ráérős szemlélődésünk
mai helyszíne és padja pedig:


A fotó készítője Mariann,
helyszín India, Kumbhalgharh.
Nagyításhoz klikk a képre!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!