2013. szeptember 10., kedd

"Buddha négy dolgot mondott nagyon szépen...

...amit úgy gondolok mindannyiótoknak minden reggel el kellene mondanotok, hogy megértsétek."


folytatva Shri Mataji 1992-ben, Buddháról tartott beszédének részletét, a budapesti sahaja jógik által fordítva:

"előszőr azt mondja:

Buddham sharanam gacchami” – „Átadom magam Buddhának.”,
ami azt jelenti, átadom magam a megvilágosodott figyelmemnek, a megvilágosodott tudatosságomnak. „Buddham sharanam gacchami.” Nagyon fontos tudni, hogy sokszor elmondta.

Aztán azt mondta:

„Dharmam sharanam gacchami.” Ami  azt jelenti, hogy átadom magam a dharmámnak. Nem a külső dharmának, - ezek a vallások, amiket elképzeltek és amik valamilyen módon elferdültek - hanem a bennünk lévő vallásnak, ami velünk született. Átadom magam annak, ami becsületes, amiről tudjátok, hogy a valódi dolog bennünk, ami mindannyiunk értékrendjét adja.

A harmadik, amit mondott:

„Sangham sharanam gacchami.” Átadom magam a közösségnek.
Találkoznotok kell. Minden Tőlem telhetőt megteszek, hogy legyen egy hely, ahol havonta legalább egyszer, akár egy piknikre is, de találkozzatok. A  „Sangham sharanam gacchami.” nagyon fontos, mert akkor tudni fogjátok, hogy részei vagytok az egésznek, a mikrokozmosz a makrokozmosszá vált, hogy a Viráta szerves részei vagytok, és hogy tudatában vagytok ennek. Ezért működnek a dolgok olyan gyorsan, és így segítjük egymást. Így jövünk arra rá, ki az, aki negatív, és ki az, aki nem az, ki az, aki egoista, és ki az, aki nem. És így fedezzük fel azokat is, akik egyáltalában nem Sahaja jógik, bár magukról azt állítják, lemondunk róluk, mert megértjük, milyenek.

Ha nem jártok a közösségbe, ha nem váltok kollektívakká, akkor sohasem fogjátok megérteni annak az értékét. Olyan nagyszerű, olyan sok erőt, olyan sok megelégedettséget és örömet ad, hogy a Sahaja jógában először a kollektivitásra kell figyelnünk. Tegyük fel, hogy valami még hiányzik, nem számít, csak legyetek kollektívak. Amikor a közösségben vagytok, nem kell másokat kritizálni, nem kell másokat sértegetni, nem kell hibákat keresni bennük. Önvizsgálatot kell tartanotok és tudnotok, hogy: „Ha  mindenki jól érzi magát, és én vagyok az egyetlen, aki itt ül és hibákat próbál keresni, akkor valami baj van. Ha a hibákat csak magatokban keresnétek, akkor biztosan sokkal kollektívabbakká válnátok, mintha a hibákat csak másokban látjátok. Semmi haszna, tényleg semmi haszna másokban látni. Tegyük fel, van egy folt a szárimon, jobb, ha kitisztítom. De ha a tiéden van, akkor mi haszna annak, hogy nézegetem? Én nem tudom eltávolítani, nektek kell.  Ilyen egyszerű, nagyon gyakorlatias, és ez a fajta gyakorlatias… Hallotok? Mindannyian? … Ilyen praktikus dolgokat kell tennünk, hogy megértsük, hogy a Sahaja jóga a legpraktikusabb dolog. A legpraktikusabb, mert ez az abszolút valóság."

Shri Mataji Nirmala Devi
a sahaja jóga meditáció, és nemzetközi mozgalom alapítója

~ ~ ~

BUDDHA NEGYEDIK MONDÁSÁT, és hasonlóan tanulságos, meditatív beszédrészleteket, és csakrainformációkat ismerhetsz meg, ráadásul mély kollektív meditációkat is átélhetsz, a fenti fordítást készítők,
most induló programsorozatán >>

EGY ILYEN PROGRAMSOROZAT mély belső békét, alapos önismeretet, a hétköznapoknál sokkal "finomabbszintű" vibrációs világ érzékelését adja meg Számodra, amellyel ha megajándékozod önmagadat és az életedet, meglátod majd, hogy lehet sokkal szebben is élni, mint eddig! Belső szellemünk és lelkünk békés és örömteli világa csak arra vár hogy felfedezzük! Próbáld ki Te is, most ősszel itt >>

RÁHANGOLÓDÁSKÉPPEN pedig itt lesz addig néhány gondolat és gyakorlat arra, hogyan is érdemes meditálni >>


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:


A kép beküldője Mariann.
Helyszín India, Agra
Nagyításhoz klikk a képre!




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!