2013. augusztus 4., vasárnap

A bestseller író üzenetet küldött!

A kép forrása

A pénzügyi bestseller író, vállalkozó és befektető Robert Kiyosaki talán megirigyelte a kolostoros blog meditatív és szemlélődő padjait, így ő is kiválasztott egyet. Leült rá, és még egy fontos üzenet is küldött:

"School smart, aren't the same as street smarts."

Valahogy úgy fordítható ez le, hogy az iskolai tudás, nem ugyanaz, mint az utcai tudás. Avagy az elméleti okosságok nem biztos hogy a gyakorlatban, az életben is megállják a helyüket. Mr. Kiyosaki persze ezt a pénzügyi, befektetési, vállalkozási témákkal kapcsolatban üzeni, na de mi meditálók is elgondolkodhatunk rajta egy picit, kiragadva a környezetből és átültetve a spiritualitásra.

Elméleti meditálók kíméljenek!

Jaaaj mennyi "meditációs professzor" tudja osztani az észt, vagy a sok "spirituális-pletyizgetős-lelkizgetős" beszélgessünk, meg elmélkedjünk a témáról emberek. Néha azt érzem, hogy jobban szeretnek beszélgetni az emberek a témáról, mint "csinálni". Vajon a testmozgással, a finom ételekkel, egy szép zene hallgatásával, a természetben való gyönyörködéssel is így lennének? Jobb ezekről beszélgetni, tereferélni, mint "csinálni"? Miért is kérdezem?


Mert arra szeretném felhívni a figyelmedet továbbra is, hogy az elmélkedés nagyon érdekes és tanulságos dolog, de a valódi TUDÁS, a gyakorlatból, a megélésből jön. Ahhoz hogy bölcsebbé, tapasztaltabbá, érettebbé, jobb emberré válj, az nem fog menni azáltal, hogy reggeltől estig Müller Péter , Popper Péter és hasonló írók elmélkedéseit, vagy a Vizualizáljunk Sikert Magunknak, meg a Beszélgessünk Az Univerzummal könyveket bújod. Persze vannak mélyebb olvasnivalók is, Igazi Mesteri megnyilatkozások, amelyek a TUDÁSnak valódi, finomszintű esszenciái.

Marius
Ezt egyszer egy olyan ember, akire mindig is felnéztem, és a meditációs fejlődésem kezdeti, botladozó lépéseiben is sokat segített, már pusztán a létezésének és a viselkedésének is a példaértékű jelenlétével, Ő úgy jellemezte az ilyen valódi mesteri "kinyilatkoztatásokat", hogy ez "nektár".
Ő egy mély sahaja jógi Kolozsvárról (Marius), aki évekig Budapesten élt, és máig a fülembe cseng, ahogy mosolygósan mondta: "...ez nektár..."

Ilyenek például Shri Mataji szavai is. Mélyrehatóak, Isteniek, mondhatni "táplálóak". De mit érnek ha nem tudjuk befogadni, ha nem tudjuk a "gyakorlatban", kint az életben, a hétköznapokban felismerni a jelentőségüket. Mert teljesen más a szituáció, amikor a kényelmes kis félhomályos szobánkban, egy kellemes tea mellett olvasgatunk egy könyvből, vagy a monitoron keresztül gyönyörködünk egy szép idézeten a spiritualitásról, vagy pedig amikor "megéljük" azt. Amikor átéljük, felismerjük, megérintjük, megízleljük azt, hogy életünket átjárja a "nektár", mi pedig mégis a keserűgyökereket rágcsáljuk, és az ízén bosszankodunk, pedig egy karnyújtásnyira van tőlünk a ....

Próbálj meditatívabbá válni! A benned lévő elméleti szakit persze dícsérd meg, hiszen nagy szükség van rá is, de kezdj el gyakorlati emberré is válni! Éld át a dolgokat! Mélyítsd, fejleszd, finomítsd! Keresd az egészséges egyensúlyt az elméleti tudás és a gyakorlati tapasztalás közt! Bővítsd mindkettőt, de ne az egyik vagy a másik rovására! Úgyhogy lépj a tettek mezejére most már Te is!

Ajánlom kezdd itt >>

Folytasd itt >>

(ha ezeket kevésnek érzed, vagy kérdésed van, küldj egy emailt!)

Figyeld az áramlást!

A vibrációt, a csöndet, a nyugalmat,
és a sokkal mélyebb békességet egyaránt.
Miért is van feszültség, honnan jön a félelem,
és honnan az izgatottság?
Hogyan lehet föléjük kerekedni,
és ki is az, aki bennünk ezt megteszi?
Nagy kérdések ám.

No de hol vagy Te, és hová tartasz? Mi a Te utad egykomám?
A könyvek, videók, blogok betűi mire kellenek egyáltalán?
Galaheddel történő hosszas levelezéseim során,
sokszor lyukadtunk már ki oda,
hogy talán nem is kellene más,
mint egy teljesen üres blog csupán.
Naponta üres frissítésekkel megtöltve azt,
szimbolizálva a csöndet és az ürességet egyaránt.

Hiszen a csöndben benne van minden ám.
Ott van benne a teljesség, az emelkedettség, az öröm, a harmónia,
a végső béke, a szentség és a tisztaság.
Vagy lehet még annál is több... sokkal több...
Valami olyasmi, amit tán megfogalmazni is képtelen itt az Őr,
a kolostor csodás, augusztusi udvarán...


* ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** * ** *

Meditatív ücsörgésünk, tűnődésünk és ráérős szemlélődésünk mai helyszíne és padja pedig:


A kép beküldője Olgi,
helyszín: debreceni nagyerdő.
Nagyításhoz klikk a képre!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!