2012. május 11., péntek

12 dühös ember

Vajon mi történik ha 12 különböző embert bezárnak egy szobába? Egészen addig nem jöhetnek ki amíg meg nem hoznak egy közös és egyhangú döntést. Ráadásul ha ez a döntés szó szerint élet-halál kérdés. Ha így döntenek egy fiatal fiú meghal. Ha úgy döntenek életben marad. A feszültség tapintható és percről percre fokozódik. Vajon mit hoz ki ez a 12 különböző emberből? Nyilván a személyiségüknek a legigazabb oldalát. Azt, amit ilyen mértékű stressznél már nem lehet takargatni. Azt, amivel megmutatkozik valójában milyenek is vagyunk.

Nézd meg a 12 dühös ember történetét, és figyeld meg,
vajon Te hogyan viselkedtél volna!
A Te személyiséged ilyen nyomás alatt vajon:

- hogyan tolerált volna másokat?
- netán másoknak kellett volna Téged tolerálniuk?
- hogyan segítette volna az igazság kiderítését?
- mi felé húzott volna? a felszínesség, vagy a mélyebb megértés irányába?
- mikor hallattad volna a hangodat a társaságban?
- mikor mondtad volna valamire azt, hogy elég?
- Te domináltál volna másokat vagy Téged domináltak volna mások?
- vagy megtudnál maradni egy amolyan középső, egyensúlyi állapotban?
- hogyan érezted volna magad a felelősség súlya alatt?
- hogyan érezted volna magad a névtelenség homályában, a "tömeg" döntésében megbújva?
- mit tettél volna ha arra jössz rá nincs igazad?
- kiálltál volna 11 emberrel szembe?
- és ha csak 1 emberrel szembe kellett volna kiállnod úgy hogy 11-en veled vannak?
- mi lett volna Számodra egy ilyen együttlét legfőbb tanulsága?

Szóval nekünk meditálóknak, a tudatossággal és az önismerettel próbálkozóknak ez egy kiváló film, amely bemutatja milyen is az ember. Nehogy azt hidd hogy Te vagy Én éppen nem vagyunk benne ebben a filmben. Mindannyian ott vagyunk, mindannyian találkozhatunk önmagunkkal itt-ott a jelenetekben, csak kellőképpen őszintén és alaposan kell megfigyelni a karaktereket, a rezdüléseket, a finom jeleket. Ott vagyunk a szavakban, a gesztusokban, a kimondott vagy épp ki nem mondott mondatokban.

Életünkben, a hétköznapjainkban persze nem jön ez ki ennyire élesen, mert az egónk folyamatosan helyezkedik, csiszolódik a külvilághoz, és a "bejáratott" kapcsolatainkban, találkozásainkban, élethelyzeteinkben már kialakult kivel hogy és meddig megyünk el, na de mi történik ha egyszer kilépve a hétköznapok egyhangúságából, vadidegenekkel, egy igencsak feszültséggel teli helyzetbe kerülünk. No, hát ekkor robban felszínre ízzó vulkánként az ami igazán bennünk van, legyen bármi is.
Ekkor nézhetünk szembe a dolgokkal, ekkor vizsgálhatjuk meg igazán önmagunkat. És talán nem is az a lényeg amit látunk, amivel találkozunk magunkban, hanem amit kezdünk vele!

Jöjjön a 12 dühös ember története,
amihez kellemes és tanulságos mozizást kívánok!




Kolostoros MoziHétvége korábbi filmjei:

-> Másfélmillió lépés Magyarországon >>>
Igazán lelkes, természetkedvelő TV-s csapat mutatja be Magyarország gyönyörű tájait. Gyalog mentek a túraútvonalakon, végig az egész országon.

-> Idegen Bárány >>>
Különleges vallási közösségben, az "amish"-ok közt él egy lány akinek kétségei vannak. A történetben jelen van az évek óta aggódásban élő anya, egy távoli titokzatos nő, és egy elhallgatott múltbeli esemény.

-> Ostrov - Sziget >>>
Egy orosz szerzetesi közösség igazán furcsa tagja, Anatolij atya drámai, de egyben humoros története.

-> Konfúciusz >>>
Hogyan kerülhet egy igazi Guru miniszteri székbe? Mi az ami motiválja Őt, és mit is képvisel? Ez mind-mind kiderül ebből a nagyszerű filmből!

-> Az élet csodaszép >>>
George életében eljön a szörnyű pillanat, amikor végképp feleslegesnek, semmirekellőnek, bukottnak és vesztesnek érzi magát. De vajon tényleg felesleges az ő létezése itt a földön? Hogyan alakult volna mások élete, ha ő egyáltalán nincs is?

-> A király beszéde >>>
Még a legnagyobbaknak is van gyenge oldaluk. A legkiválóbbak is rendelkeznek hibákkal és gyengeségekkel. A nagyság azonban abban áll, hogyan kezelik ezeket! Erről szól ez a film, igaz történet alapján.

-> Egyiptom hercege >>>
Rajzfilmkészítő mesterek csodás alkotása Mózes életéről.

-> Minden6ó >>>
Te vajon mit tennél, ha egyik pillanatról a másikra mindenhatóvá válnál? Azaz, bármit megtehetnél. Mit kezdenél vele? Bruce, a film főszereplője megkapta ezt az Isteni lehetőséget. Vajon tud élni vele?

-> Az ember aki fákat ültetett >>>
Egy olyan film, amiről ezt írta egy olvasó: "Szerintem le kéne vetíteni osztályfőnöki órán és beszélgetni róla. Az ember néha úgy érzi semmi értelme annak amit csinál. Hogy egyedül semmire nem jut. És akkor jön egy ilyen film az életébe."

-> Fordulópont - Az ambíciótól az értelemig >>>
Ha csak egy filmet ajánlhatnék Neked, akkor ez lenne az! Semmiképp se hagyd ki, hiszen ha már itt jársz a Kolostorban, akkor ez Neked kifejezetten kötelező! Komolyan mondom, le fog nyűgözni!

-> Ízek, imák, szerelmek >>>
Egy fiatal hölgy története arról, hogyan is keresi a Sorsát, Istent, és a Boldogságot a világ a különböző pontjain.

-> A jövő farmja >>>
Hogyan próbálják angliai farmerek "modernizálni" a gazdálkodásukat a célból, hogy az asztalra kerülő ételeink egészségesebbek, a környezetünk tisztább, és a természettel való együttélésünk sokkal inkább a harmóniára épüljön? Egyszerű és nagyszerű gondolatok és próbálkozások arra nézve, hogy a természet felé valóban nagyobb tisztelettel forduljunk.

-> Mennyei Prófécia >>>
Peru őseredjéből előkerült rejtélyes, az emberiség tudatosságával, fejlődésével, és a felemelkedésével kapcsolatos jelentősségteljes üzeneteket tartalmazó a tekercsekről, és a körülöttük kialakult hajtóvadászatról szól a film.

-> A jövő kezdete >>>
Hogyan tehetnénk sokkal jobbá a világot? Erre az igazán embert próbáló kérdésre keresi egy tanár a választ a diákjaival. Az egyik nebulónak nemcsak hogy fantasztikus, és egyben roppant egyszerű ötletet támad, hanem nagyon hamar útjára is indul a VilágMegváltó "vállalkozás".

-> Napfivér Holdnővér >>>
Assziszi Szent Ferenc életének emléket állító film, Önmagunk és az Isten kereséséről.

-> Tavasz, nyár, ősz, tél... >>>
Egy misztikusnak tűnő kunyhó ad otthont mesterek, megtértek, megvilágosodásra, elvonulásra, csendességre vágyók újabb és újabb generációjának. És az évszakok csak úgy jönnek, mennek...

-> A békés harcos útja >>>
Milyen tudást is adhat át egy öreg benzinkutas, egy fiatal és erős sportolónak? Talán a legfontosabbat.



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!