2011. október 4., kedd

Tipp lusta meditálóknak

Ne légy lusta!

Ennyi volt a mostani bejegyzés, csaó. (-:

.

.

.


A viccet félre téve, van hogy engem is bizony elkapnak a negatív erők, és ilyenkor picit nehezebben ülök le meditálni, vagy úgy érzem egy meditációs program előtt, hogy jobb lenne most inkább egy laza délutáni szunyálás, vagy ilyesmi. Persze vannak akik meg épp a másik véglettel küzdenek, és az életük többi részéhez hasonlóan a meditációt is, amolyan rövidtávfutású, sprintelő teljesítménysportnak érzik. Nem győzik darálni a mantrákat, pörgetik az elméjüket ezerrel a meditációval kapcsolatos "elméleti" információkkal, habzsolják, szinte kielégíthetetlenül falják a könyveket, videókat, hanganyagokat, egyik tanfolyamról szaladnak a másikra satöbbi, satöbbi, satöbbi,... na de most nem róluk lesz szó, hanem a lustábbakról!

Az egyensúly valahol a kettő közt van.

Szóval amikor megkörnyékeznek a lehúzós erők, és inkább csábítanak Téged alvásra, tv-zésre, vagy egyéb dolgokra, akkor figyelj oda magadra. Tudatosítsd magadban, hogy milyen szintű emelkedettséget kaptál korábban a tv-től, vagy az értelmetlen és semmitmondó fecsegéstől valamelyik ismerősöddel, akivel épp készülsz a délutánodat eltölteni, vagy hasonlók. Légy önmagad guruja! Mintha saját magad mestere lennél, kívülről szemléld magad! Lásd magad kívülről, hogyan hatalmasodik el rajtad a punnyadtság. Ha egy külső guru, amolyan edző, tréner lennél, akkor mit mondanál ilyen esetben saját magadnak?

Szóval, érted! Csípd fülön magadat, és lépj a tettek mezejére! A lustaság sokszor talál magának racionálisan megalapozott kifogásokat. Ilyenekre gondolok hogy:

...jaaaaj te szegény, egész héten dolgoztál, illene már igazán pihenned, meg otthon is sok a tennivaló, hagyd most a hétvégi meditációs programot. Majd beteszel egy szép zenét itthon, hallgatod a cd-t, tudsz te úgy is meditálni. Maradj itthon, hiszen a kocsiban sincs sok benzin, meg úgy különben is....

vagy akár így

...igen, jó lenne este meditálni, de most nagyon érdekes lesz a hiradó, mert lehet hogy Gyurcsányt lecsukják, meg talán még Orbánnak is odapörköl az EU, Stohl András meg hosszú szabit vesz ki, és hát erről azért nem maradhatok le, ezeket látnom kell mindenképp, majd utánna meditálok. Ha meg elalszom, akkor majd reggel... vagy holnap, vagy holnapután....

Szóval a bennünk lévő punnyadtság mindig keres valami jó kis indokot, amivel alátámaszthatja jogos igényét arra hogy letérítsen Téged az emelkedettségről, a harmóniáról, a meditáció útjáról. Ne küzdj az elméddel, csupán légy erős! Vedd észre ezeket a visszahúzó erőket magadban, és könnyebb lesz "megmozdulnod", ha azt mondod magadnak, hogy rendben, foglalkozom majd a hírekkel is a maga idejében, de előtte pár percet azért valóban a meditációra szánok, hiszen sokkal jobban fogok járni. Megnézem majd a filmet, a sorozatot, vagy bármit, de előtte nem sokáig, csupán 5 percre leülök, picit összeszedem a gondolataimat, érzelmeimet, majd aztán megpróbálom magam mögött hagyni, és így pár percig a "csendben fürdök".

Vagy amikor nehezebb a "kísértés", mert otthon maradásra akar késztetni a tunyaság a meditációs program helyett, mert hát milyen hosszú lesz azért mégiscsak az az út, hiszen több átszállás, buszozás, hosszú séta, vagy kocsi út, akkor pedig csak figyelj arra, hogy ne azt nézd milyen hosszú és ijesztően fáradtságosnak tűnik az út, hanem "csak" az első két lépést figyeld. Azaz, ki fogok menni a házból, és a letargia ellenére, már a buszmegállóig séta közben is meditálni fogok. A jelenben leszek, figyelem a fákat, a friss levegőt, a pillanatot, és ahogy a testem mozog szépen az úton. A figyelmemben lesz az egész világ, hiszen egy vagyok mindenkivel. A buszon pedig űlj le ha tudsz, és már ott próbálj meg meditálni. Figyeld a légzésedet könnyedén. Figyeld meg utána magad hogy milyen ritmusban mozogsz, mennyire vagy lehangolt, mennyire tartanak "fogva" a gondolataid, vagy mennyire tudod magad függetleníteni tőlük. Ne küzdj magaddal, csupán figyeld önmagadat. Mindezek után pedig figyeld majd meg magadat hazafelé is! Figyeld meg hogy a meditációs program után milyen állapotban közlekedsz a "világban". Nézd meg hogy vajon megérte-e erőt venni magadon, és felülkerekedni a tunyaságon?!

Ezekhez kívánok erőt, kitartást, tiszta figyelmet, és bölcsességtől vezérelt guru elvet!

...ja és még annyi, hogy ha mindezeket mégis csak kevésnek éreznéd ahhoz, hogy leküzd magadban a letargiát, a tunyaságot és a lustaságot, szóval azokat a lehúzós negatív erőket, amelyek megkörnyékeznek és mindenáron vissza akarnak minket tartani a meditatív élet emelkedettségétől és örömétől, akkor jusson eszedbe

-------------------------------------------------------------------
AZ "ADÁS" ÖRÖMÉNEK LEGMAGASABB FOKA!

Az a 2 fő pont, amiből akár csak ha az egyiket
is alkalmazod, fantasztikusan, mosolygósan
és igazán derűsen fogod Magadat érezni!


Viszont ha mindkettőt egyszerre, akkor belépsz az "adás"
örömének legmagasabb fokán álló szentélyébe!
---------------------------------------------------------------------

Vagyis jusson eszedbe a legelső blogbejegyzés, amivel indult ez az év, amikor majdnem megszűnt a kolostoros blog, és amiben megtudhatod az egyik legszebb módját annak, hogyan, és mi módon is keveredhetsz ki a tompa bénultságból, a lusta letargiából. Egy kiváló "módszer" arra, hogy ne csak a saját életedben hozz pozítiv változást, hanem másokéban is. Csakis így lesz itt végre változás!
Ahhoz a bizonyos blogbejegyzéshez pedig klikk ide >>




Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

*******************************************************************************
A MISSZIÓ --> Hiszek abban hogyha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre. A kolostoros blog egyszerű, és pénztárca kímélő eszközeivel, na és az internet segítségével ez könnyen elérhető. Ha tetszett ez a mostani bejegyzés, értékesnek, humorosnak, vagy éppen elgondolkodtatni valónak találtad, akkor mindenképp küldd tovább most másoknak is! HAJRÁ!