2010. augusztus 12., csütörtök

Mátyás az Igazságos

Mennyire belénk ivódott ez a kifejezés, nem? Ehhez a névhez ezt a jelzőt, még azok is automatikusan fújják, akiknek nem is volt kitűnő a történelmi osztályzatuk.

Mátyás az Igazságos. Nagyon töményen benne van egy ember legfőbb tulajdonsága. Az, ami leginkább jellemző volt Rá, a karakterére, és az egész életére. Persze az "Igazsághoz" az is hozzátartozik, hogy ennek mennyi a valóság alapja, vagy mennyi benne a "legendárium". Nem tudom.

Mindenestre nekem nagyon tetszik, ha valami TÖMÉNY! És most ne a magas alkohol tartalmú italokra gondolj! (-: Tetszik ha valami annyira karakteres, hogy egy szóban, vagy akár egy mondatban össze lehet foglalni a lényegét, az esszenciáját, a legfőbb ÜZENETÉT!

Egyértelműen és tisztán megfogalmazni a lényeget, az engem mindig is vonzott. Bár ehhez azért szükség van egy nagyon karakteres "valamire" is. Pl. étel, ország, ember, játék, termék, cég, csoport stb. stb. stb. valami, aminek van egy nagyon határozott és tiszta, könnyen megfogalmazható ÜZENETE! Több kevesebb sikerrel, én is próbálkozom ilyen "termékek és üzenetek" gyártásával. Most két példát is említek, innen a kolostoros blogból.

------------------
PÉLDA #1
------------------
Nézzük rögtön az alcímet.

"A békét és meditációt keresők legrövidebb,
és leginkább pénztárcát kímélő útja"


Már a kolostoros blog kezdetekor arra gondoltam, hogyan is tudnám a lehető legtöményebben, egy mondatban összefoglalni Neked a blog legfőbb üzenetét és előnyét. Ez lett belőle, és azóta sem tudtam jobbat kitalálni. (ha van ötleted jobbra és töményebbre, mindenképp írd meg nekem!) Szóval egy mondatba tettem azt, hogy kiknek szól (...a békét és meditációt keresők) és mi az előnye, a karaktere, és a legfőbb tulajdonsága (...legrövidebb és leginkább pénztárcát kímélő) a blognak.

A blog az indulása óta eleget tesz ennek az alcímnek, hiszen itt aztán abszolút biznisszmentesen hozzájuthatsz olyan meditációval kapcsolatos elméleti és gyakorlati dolgokhoz, amihez máshol sajnos...

------------------
PÉLDA #2
------------------
A programjelző

"Meditatív Szombatok Pécsen"

Be kell valljam, hogy nagyon kellemes ez a blogírás. Igazán kedvemre való tevékenységgé vált az évek folyamán. Látom hogy értelme is van, és hogy egyre jobban betölti a célját, a meditatív, tudatosabb, emelkedettebb élet iránt érdeklődő olvasók életébe egyre jobban elhozza azt a fajta megnyugvást és lelki békét, amit jobbra-balra keresnek, kutatnak és űznek az emberek, de sokan nem találják. Úgy látom az olvasók jelentős része viszont egyre jobban rátalál erre az állapotra, és egyre kellemesebbé, üdébbé, boldogabbá válik az életük. Nem a problémák tűnnek el, hanem a hozzállás változik, és ez óriási különbség!!! (...bár, ennek következményeként, bizony sok "probléma" el is tűnhet, vagy éppen "összemegy") NA DE NÉZZÜK MOST A PÉLDÁT!

A Meditatív Szombatok Pécsen című programsorozat pedig aztán külön öröm, amolyan "hab a tortán". Emlékszem, hogy sálas és nagykabátos, hideg januári hóesésben indultak az előkészületek, most meg már lassan őszi levélhullás lesz.

ME-DI-TA-TÍV. Ezzel a kifejezéssel igyekeztem töményen megfogalmazni ennek a két hetente megrendezésre kerülő programsorozatnak a jelzőjét. Bármekkora örömöt is ad a kolostoros blog, a személyes találkozáshoz azért semmi sem hasonlítható. Pláne ha ez a találkozás megkaphatja a MEDITATÍV jelzőt is, akkor meg aztán különösen! Az elmúlt hónapokban sok-sok blogolvasóval ismerkedhettem meg ezáltal.


Különböző városokból érkeztek egy-egy alkalomra, hogy megismerkedjünk, együtt meditáljunk, és kilépve az internet korlátai közül, legalább egyszer azért találkozzunk az életben! Jöttek Szekszárdról, Dombóvárról, Pécs környékéről, sőt még Szlovákiából is! Köszönöm szépen mindenkinek a találkozást, az ezért megtett hosszú utazást, a közös meditációkat, a bizalmas és személyes történeteket, szóval ezeket a boldog pillanatokat. Örülök hogy ezáltal a blog, kicsit kilépett a net, virtuális világából, a Való Életbe, és még intenzívebb élményt, tapasztalatot és lehetőségeket tudott nyújtani az "érdeklődőknek".

---------------------------------------------------------------------
MI ÚJSÁG VAN VELED?
MI, VAJON MIKOR TALÁLKOZUNK MÁR?

---------------------------------------------------------------------

Bocs, ha kicsit nyers és lényegre törő volt a kérdésem, de hát ez a mai bejegyzés, a TÖMÉNYSÉGRŐL szól ugyebár! (-:

Szóval, ha már hosszú-hosszú hetek, hónapok óta követed a kolostoros blog bejegyzéseket, kipróbáltad a meditációkat, elgondolkoztál az írásokon, esetleg még leveleket is váltottunk egymással, akkor hogy érzed, nem lenne itt az ideje végre, hogy találkozzunk is? Picit beszélgetnék, meditálnánk, megismerkednénk és könnyen lehet hogy erővel, lelkesedéssel, "közös rezgéssel", békével és megnyugvással ajándékozhatnánk meg egymást! Egy igazán feltöltő, amolyan békés és valóban meditatív szombatunk lenne! Mit szólsz hozzá?

Ha úgy érzed, hogy ennek bizony most már tényleg itt van az ideje, akkor NE HALOGASD TOVÁBB, a mostani szombatod zászlajára mindenképp tűzd föl Te is, a MEDITATÍV jelzőt!
Gyere el, találkozzunk Pécsen!!!


Pontos helyszín és időpont itt >>



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Kedvcsinálóként említem meg, hogy közös csakrafeltöltés lesz! Azaz, olyan meditációs gyakorlatot rendezünk, ahol egymás energiaközpontjait fogjuk, különböző technikákkal feltölteni, hogy sokkal erősebbé és kiegyensúlyozottabbá váljunk mi magunk, és ezáltal az életünk is! Plusz lesznek majd még "hazavihető" tippek is, az otthoni gyakorláshoz! ;-)

Várlak