2010. június 12., szombat

A tavalyi év egyik legnépszerűbb...

...hogy pontosan micsoda, és hogy miért éppen most hoztam elő, arra még ebben a bejegyzésben választ kapsz, de előtte még folytatódik az olvasói kérdések megválaszolása.

- Kétségek a kundalini energiával kapcsolatban.

Ne legyenek! Itt a sahaja jógában nincs ezügyben "veszély". Bár most mondhatod kedves olvasó, hogy jófej ez a Kolostor Őre, de miért is higgyjek neki? Engedd meg hogy visszakérdezzek: mi az ami meggyőzne, vagy inkább fogalmazhatnék úgy is, hogy megnyugtatna? Milyen válasz lenne az? Racionális érveket nem tudok felsorakoztatni ezügyben. Talán két dolgot emelnék ki.

Lassan már hét éve foglalkozom a sahaja jógával, ezáltal a kundalinivel, és közel két éve szerkesztem ezt a blogot, előtte pedig benne voltam jópár magyarnyelvű sahaja jóga weboldal szerkesztésében. Számodra mit sugároz például ez a blog? Egy olyan fiatal srác tevékenységét, akire rossz hatással volt a sahaja jóga és azon belül is a kundalini energia, vagy pedig olyat, akire jó hatással volt? Mi a benyomásod, mi az érzésed ezügyben?

Amúgy teljesen megértem én azokat az olvasókat akiknek kétségeik vannak, mert tényleg össze-vissza van írva mindenféle dolog ezügyben a médiában (...és néha tényleg nem is alaptalanok, de azok speciális esetek) és talán annyit tudnék tanácsolni, hogy akinek kétségei vannak ezzel, (vagy a sahaja jógával) az is próbálja picit lecsendesíteni az elméjét, és figyelje a Szív, a Lélek ösztönét és intuicióját, hogy mit súg neki ezügyben! Arra érdemes hallgatni! Ajánlok azért egy kis olvasnivalót is ezügyben! Klikk ide:
www.kundalini.hu/kundalinijoga.html

- Arra várok hogy a meditációra kész legyek, abba az állapotba kerüljek, és majd akkor kezdem el a meditációt.

Feltételezem ezt a témaötletet azért dobta fel az olvasó, mert lehet hogy sokszor zaklatott és akkor nem tud meditálni, és vár hogy picit lehiggadjon. (gondolom, de lehet más az indíték) Szóval van ilyen hogy az ember annyira zaklatott, felpörgött, vagy letargikus, hogy már meditálni sem tud. Tudom én milyen ez, átéltem mindkettőt!

Valami olyasmi érzés ez, mint amikor annyira kimerült és éhes az ember, hogy még a hűtőig sem bír "kikúszni". Viszont bármennyire is nehéz, az "életösztön" úgyis ráveszi az embert hogy elvánszorogjon és egyen valamit, mielőtt még elájulna. Ez a természet rendje. A meditációnál is hasonló a helyzet, csak ott sokkal finomabb szintű vibrációk dimenziójában zajlik ez. Egyébként ha ilyen állapotban van valaki, és már ezt tudatosan érzékeli magában, látja és szemléli ezt a dolgot a lényében hogy itt valami nagyon távol tartja őt a meditációtól, az már szinte majdnem a meditációs állapot. Hiszen ezáltal a tudatos érzékelés által kezd lassan leválni az ÉN-jéről, és ha a figyelme picit megerősödik, akkor el tud szakadni az ÉN figyelmétől, és a benne lévő Végtelen Lélek fogja szemlélni az "eseményeket"! Ez már meditáció!

Ha az elméje nyugodt, csöndes és üres tud maradni, akkor ebben az állapotban el is kezdheti rendbe rakni a csakráit, energiaközpontjait, hogy az egyensúly visszaálljon az életébe, és ne csúszon bele a letargia, vagy a túlpörgés szélsőségébe! Egyébként a rendszeres meditációval ez meg is előzhető, úgyhogy amennyire természetes a testednek a hűtőszekrény látogatása, hasonlóképpen visszaállíthatjuk Lelkünk Figyelmének Erejét a meditatív "szemlélődés" teljesen természetes,
pihentető és felemelő állpotát!

- Miért szülnek gyermeket nők olyan férfiaknak, akik elhagyják Őket?

Nem tudom. Minden szituáció más és más. Amit tudok, amit látok és érzékelek, az az, hogy a világ ki van fordulva önmagából! A férfiak nőiesek lettek, a nők férfiasak! Lassan ott tartunk hogy nem tudnak szeretetteljes és felelősséget felvállaló párkapcsolatban élni az emberek. Gondok vannak a gyerekneveléssel, és életkort tekintve már felnőttnek mondható, de amúgy teljesen gyermeteg, felnőni képtelen, amolyan "óriáscsecsemők" -kel van tele a világ. Ráadásul a média mindezeket a folyamatokat még generálja is! Mindezeknek a "tüneteknek" megvan finomszinten, a csakrák és az energiacsatornák szintjén is a miért-je. Megvan pontosan hogy a negatív erők (akár egyénileg, akár kollektíven) hol támadják a finomenergiarendszerünket, és gátolják a csakrák megfelelő műkődését, okozva ezáltal azt az állapotot, amiben jelenleg van a világ.

A legjobb amit tehetünk ezügyben szerintem, ha megpróbáljuk minél inkább rendbehozni a csakráinkat, éljünk meditatívan, találjuk meg önmagunkat, és az életben betöltött szerepeinket, és elvárások nélkül próbáljunk mindenkihez és minden helyzethez hozzáállni. Ha ez sikerül, akkor egyre kevesebb csalódás fog érni minket!

Shri Mataji is sokszor beszélt ezekről a dolgokról. Ajánlok most Tőle egy videót, amiben főként a nőkről, és az ő erejükről beszélt! A Jógameditációs Hírlevélolvasók már találkozhattak vele, de hát ezeket nem lehet elégszer megnézni! Próbáld meditatívan figyelni a videót! Ne foglalkozz mással, csendesítsd le az elméd, két kezed pedig tedd, tenyérrel felfelé az öledbe!



Napokon belül folytatódik az olvasói kérdések megválaszolása, amivel remélem hozzájárulhatok picit a magam módján, életed kellemesebbé, bölcsebb és boldogabbá válásához! (-:

********************************************
!!! JÖN !!! JÖN !!! JÖN !!! JÖN !!!
********************************************

A napközbeni kánikulától a lakás hűvösébe menekülésem, és a délutáni pihengetésem közben megszállt az ihlet! Készíteni fogok egy tanulmányt hamarosan! Megvan a konkrét témája, az egész ötlet, most már "csak" össze kell szednem ezügyben ismereteimet, gondolataimat és tapasztalataimat, Shri Mataji tanácsait, és befogadható formába kell rendeznem! A címe ez lesz:

*** Az E-Mítosz ***

Ahogy végzek az olvasói kérdésekkel, rögtön nekiállok megszerkeszteni, hogy minél hamarabb olvasshasd, és hogy közös erővel tudjunk a tanulmányban említett témában továbblépnünk, és fejlődnünk az életben! Hamarosan jön!

-------------------------------------------------------------------------
Hűsítő ajánlat a tikkasztó kánikulára
-------------------------------------------------------------------------

Egyik napról a másikra hogy beköszöntött a forróság, és az izzasztó hőség, nemigaz? Csak pislogok. Ilyenkor aztán nem győz az ember árnyékos helyre menekülni és hűsölni! Viszont nincs szabadságon egész nyáron az ember, és ha ilyen időben még dolgoznia is kell, akkor aztán... Na pont erre az esetre, ezekre a tikkasztó nyári napokra engedd meg hogy figyelmedbe ajánljam, a tavalyi év egyik legnépszerűbb meditációját! Olvasd el és alkalmazd! Jót fog tenni, majd meglátod! Klikk ide:

* ÉgboltMeditáció *



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.