2010. június 24., csütörtök

3 kérdés, 3 válasz

Folytatódik az olvasói kérdések sorozata.

Ha a meditáció alatt kiürül az agy, akkor a démoni erők nem szállnak meg? A Biblia és a keresztények bűnös dolognak tartják a meditációt...

A kérdést és a gondolatmenetet visszafelé irányítanám egy picit, mégpedig úgy hogy, vajon az állandóan zakatoló és gondolkodó elménk "tevékenysége" megvéd minket a démoni erőktől? Már a korábban bemutatott Shri Mataji felvételen, ahol a Nőkről beszél, ott mondja is, ahhoz hogy a nők ne váljanak férfiassá, és ne költözzenek beléjük negatív erők, ahhoz számukra az szükséges, hogy ne beszéljenek túl sokat.

Persze vannak meditációs technikák, ahol belénk költözhetnek erős negativitások, és bizony vannak is olyan "mesterek", akik ezekhez nagyon értenek, és akkor az embereket el tudják kápráztatni mindenféle dologgal, miközben egyre inkább tönkreteszik a csakráikat! Sok olvasónak ajánlottam már privát levelezésben egy 3 részes cikksorozatot, de nem győzöm elégszer ajánlani, és itt most is megteszem, pláne azok kedvéért, akik még nem olvasták!

"Nem mind arany, ami fénylik!" >>

Összefoglalva, a tiszta meditációtól nem kell tartani, az nem "bevonzani" fogja a negatív erőket, hanem a kundalinivel együtt, szépen eltávolítják a már meglévőket...

A Biblia és a keresztények témából a Bibliát most kihagynám, és inkább csak a keresztényeket emelném ki. Sajnos évezredeken át sanyargatták az embereket (főleg az egyház hierarchizálódó vezetősége), hogy mindannyian eredendően bűnösök vagyunk! Ezt el kell felejteni! (tudom nehéz, mert nagyon beleívódott a kultúránkba, és a csakráinkba) Nem az a vallásosság, hogy életeken át szenvedsz! Bár ha belegondolunk, sokkal könnyebb a hatalmat gyakorolni olyan emberek felett, akikkel a bűntudatuknál fogva, azt csinálnak amit akarnak! A bűntudat, csak szenvedésbe, letargiába, és boldogtalanságban tartja az embert, és egyre távolabb is viszi az őszinteségtől, a tudatosságtól, és az emelkedettségtől!

Nem kívánom ezt a témát tovább ragozni, mert szerintem ha már valaki ezt a blogot olvassa, és korábban erősen kötődött is a katolikus egyházhoz, azért valami mégiscsak hiányzott neki, valamit mégiscsak "helytelennek" érzett, hogy elkezdett tovább KERESNI, valami mégiscsak ott motoszkált benne...

Tudom azt is, hogy nagyon nehéz a régi kondicióinkat és berögződéseinket átlépni, de csak azt tudom tanácsolni, hogy az "ösztöneire", és a lélek intuíciójára hallgasson mindenki. Ez persze csak akkor működik, ha megpróbál az ember egyre őszintébben és éberebben befelé figyelni...

Shri Mataji fényképe az nem személyi kultusz? A fényképeiből áradó vibrációkat nem érzem, hogyhogy?

Teljesen hasonlóan éreztem én is, amikor kezdtem a sahaja jógát! Nem is értettem a jógik "rajongását" Shri Mataji irányába. Aztán ez azért megváltozott bennem...(-:

Tavaly évben is voltam kétszer Olaszországban szemináriumon, és az egyik alkalommal felvettem egy kis videót, amiben pont ebben a témában osztottam meg gondolataimat az olvasókkal. Itt találod >>

Azok a vibrációk, amik Shri Matajiból, a kundalini energiából áradnak, azok nagyon "finomszintű" vibrációk. Érzékelésünk nem ehhez szokott, és másabb szintű vibrációjú világhoz szoktunk. Bár ennek ellenére, van aki nagyon hamar megérzi akár önmagán, akár másokon, akár Shri Mataji fényképéből is ezeket a vibrációkat. Ha nem, akkor sem kell elkeseredni. Ahogy az ember figyelme és érzékelése, a rendszeres meditációtól finomodik, csiszolódik, úgy fogja egyre inkább Ő is érezni ezeket a vibrációkat.

A Föld pólus váltásáról sokat hallani. Hogy kapcsolódik ehhez a meditáció?

Nagy a "nyüzsgés", nagy a zaj, az kétségtelen, ezen a területen. Egyesek ilyen tudományos magyarázatot adnak, mások meg másfajtát. Vannak akik bolygókat kutatnak, vannak akik ősi próféciát. Egymás után állítanak fel olyan racionális magyarázatot, amit Te nagy valószínűséggel soha nem fogsz tudni "leellenőrizni"! Nem hinném, hogy otthon a konyhában ezer éves pergamenteket fogsz mikroszkópokkal vizsgálni, és az írás jelek megfejtéséhez, könyvtárnyi lexikonokat bújni, majd pihenésképpen bolygó együttállásokat tanulmányozni, és rendszerbe helyezni... Nálam sincsenek itthon ehhez szükséges felszerelések...(úgyhogy bármit mondhatnak... (-:

A véleményem, amit ehhez röviden hozzá tudok tenni, az ismét csak az, hogy Te mit érzel? Mit súg belül a szíved, az ösztönöd és az intuicióíd? Változás van, vagy nincs? Mi az ami hozzásegíthet ehhez a változáshoz, hogy Te ne kimaradj, ezáltal nehogy lemaradj? A tudatosság, az emelkedettség, a lélek állapotának közelebbi megtapasztalása, a sokkal finomabb szintű energiák és vibrációk világa, azok vajon hozzásegíthetnek Téged, hogy jobban "megértsd", megérezd és átéld, ezt a fajta változást? És akkor már csak az utolsó kérdés, hogy a meditáció, mint állapot, vajon segít-e Téged abban, hogy mindezekhez a dolgokhoz közelebb kerülj, és sokkal inkább Lényed részét képezzék mint idáig? Ezeket a kérdéseket mindenkinek érdemes önmagában feltennie, megválaszolnia, és akkor szerintem közelebb is kerülünk a lényeghez!

Valójában a többi dolog (az ilyen-olyan legendák, feltevések és fantazmagóriák, valós, vagy éppen hamis dolgok) pedig mind-mind külsőség. A lényeg belül van, először oda tekints! Na ebben segít a meditáció!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

ui: Készül a már korábban említett tanulmány, "az E mítosz", már összeszedtem hozzá Shri Matajitól idézeteket is. Pár hét és összeáll! A meditáció iránt komolyan érdeklődőknek, szinte kötelező olvasmány lesz! ;-)

Vajon mi lehet az a bizonyos "E" betű?

Picit segítek, itt most ez az "E" betű, egyáltalán nem a virtuális, internetes, "e"-világot jelenti, hanem teljesen mást!
Ki fog derülni, nyugi... pár hét...