2009. július 23., csütörtök

Meglepő kutatás a magyarok szeretetéhségéről!

A napokban hallgattam egy üzleti témájú, mp3 hanganyagot, amiben egy nagyon szemfelnyitó és tanulságos kutatásról* beszéltek, ami 2500 TOP üzletkötő körében készült. Olyan eredményre, és üzenetre jutottak, ami üvöltve kéredzkedett ide a meditációs blogba! Olyan mélyben húzódó dolgok kerültek felszínre, amiről mindenképp tudnod kell, mégha semmi közöd sincs, az úgynevezett Biznissz világhoz! Nézzük...

-------------------------------------------------------
A KUTATÁS és az EREDMÉNY
-------------------------------------------------------

Amerikai és magyar TOP üzletkötők, értékesítők munkáját és a személyiségét hasonlították össze, különböző pszcihológiai tesztek alapján. A sok felismerés közt, az egyik legnagyobb különbség az volt, hogy a magyarokban olyan fokú megfelelni vágyás van, akkora szeretetéhség, ami miatt az értékesítési vezetőknek nem ajánlják, hogy a magyar üzletkötők szabad kezet kapjanak a jutalékkeretükből, hiszen azonnal engedményt fognak adni. Annyira akarják a magyar üzletkötők hogy őket elfogadják, szeressék, és olyan erős a megfelelni vágyásuk, hogy csípőből rögtön az árhoz nyúlnak.

Bennem azért felmerült, hogy nem azért lehet-e ez, mert mi más anyagi helyzetben vagyunk, és mindenáron akarjuk az üzletet? Aztán arra jutottam, lehet hogy ez is benne van a pakliban, de szerintem ez inkább "csak" a felszín. A mélyen tényleg ott lehet bennünk ez a fajta szeretetéhség, megfelelni vágyakozás. De miért? Látom nap mint nap, hogy emberek mit meg nem tesznek, csak hogy "szeressék" és elfogadják őket. Legyen szó akármilyen környezetről. Olyan önbecsülési problémák vannak, amelyekkel érdemes lenne minél inkább szembenéznünk, hiszen csak a szenvedést, és gyötrődést okozzák...

Mélyebbre nézve, adhatunk magyarázatot erre sok szemszögből, akár történelmi, akár szociális, kulturális, vallási stb. stb. okokból, de van egy 9 perces videó, amiben kristálytisztán meg van fogalmazva hogy miért is van ez!

-----------------------------------------------
A VIDEÓ AMELYIK...
-----------------------------------------------

...bemutatja hogy hol is van a bajok forrása! Honnan is indul ki bennünk ez a szeretetéhség, és mire is érdemes figyelnünk ezügyben! Annyira tisztán és egyértelműen kirajzolódik, hogy ismét csak, ahelyett hogy a (külső)világot szidnánk, és okolnánk a magunk bajai miatt, önmagunkba kell nézni, és ott kell megoldásra jutnunk!

Részlet a videóból:

"....Ha szeretitek önmagatokat, akkor semmit sem akartok, mert élvezitek önmagatokat. Az a legnagyobb élvezet, ha örömet találtok önmagatokban. És amint elkezditek szeretni önvalótokat, nem foglalkoztok mindezekkel a képtelen dolgokkal. Ez a tiszta szeretet az egyik legszebb dolog, amit tehettek önmagatokkal.

Ha önzőek vagytok, akkor nem szeretitek magatokat. Ha nem vagytok kedvesek, akkor sem szeretitek magatokat. Ha agresszívek vagytok, mert mindezeket a rossz dolgokat szeretitek, de az önvalótok tiszta. Teljesen tiszta és szép. Nézzetek szembe magatokkal a legőszintébb módon, és meg fogtok lepődni azon, hogy mennyire kedves dolog, hogy csak a tiszta önvalót látjátok ragyogni magatokban. Amint felragyog az önvalótok, sok más olyan dolgot kezdtek el látni, amit eddig még nem láttatok. És az egyik ilyen, amit láttok...."


KLIKK IDE A TELJES VIDEOHOZ >>
Nézd meg legalább kétszer, hogy ülepedjen, és érjen!

Még annyit tennék a videóhoz hozzá, hogy ez az állapot felébredjen, megnyíljon, és kiteljesedjen Benned, ehhez kell a meditáció! Enélkül esélyünk sincs eljutni az önvalónkhoz, önmagunk, és mások őszinte, tiszta, és mindentől független szeretetéhez!

Figyelmedbe ajánlom az egyik korábban feltöltött rövid kis meditációt, amit tekinthetsz, amolyan negyedórás önmagunkra találásnak is.
Itt keresd >>



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén


* A Kutatás Forrása: Wolf Gábor és Pongor Juhász Attila, Chicagoi Steak Vacsora című sorozat 2. része