2009. június 19., péntek

A kisdobos, és a hosszú meditáció története

Jópár éve, hogy minden általános iskolai ünnepségre, ilyen kék, kisdobos nyakkendőt kellett viselnem. Neked volt? Úttörő viszont már nem voltam. Egyik évben szóltak a szüleim, hogy az évnyitóra már nem szükséges a kék nyakkendőt vinnem. Akkor még nem értettem. Később már mindent megtudtam. Megtörtént a rendszerváltás.

A kép forrása: retronom.hu

Nemcsakhogy megtudtam, hanem a főiskola végén, a rendszerváltozás utáni, parlamentbe bejutott politikai pártok versenyéről irtam a szakdolgozatomat! Jó kis téma, mi?! ;-)

Pár hete viszont ismét csak belefolytam egy szakdolgozatba, még ha nem is ilyen mélységekig, inkább csak amolyan érintőlegesen.

Egyik kedves blogolvasó megkeresett, hogy egy jógaoktatói vizsgához szükséges szakdolgozathoz, tudnék-e neki segíteni. Ezügyben váltottunk pár emailt. Átbeszéltünk pár fogalmat, aztán elméleti és gyakorlati kérdések, próbák, kérdőívek, közvélemény kutatás következett.

Most kiragadok ebből egy konkrét témát, egy fogalmat, és bemutatom Neked, ugyanis ez elengedhetetlen a meditációs fejlődésed során! Még ha csak a kezdeti lépéseidet próbálgatod ebben a témában, mégha csak most bontogatod a "Meditációs Szárnyaidat", akkor is érdemes elolvasnod! Ha pedig már rutinos, "Belső Béke Kereső" vagy, akkor is fusd át, hátha eszedbe jut egy kritikus pillanatban, és segít majd megnyugodni, ellazulni, lecsillapodni!

a téma pedig,
-------------------------------------------------------------------
Mi is pontosan a Hosszú Meditáció?
-------------------------------------------------------------------

Szó szerint idézek az emailemből,
amit e témában irtam az érdeklődőnek.


"...ahogy a beszámolódban említetted, hogy mennyire intenzíven
tapasztaltátok a Gondolatnélküliségnek, a Békességnek,
Nyugalomnak és Emelkedettségnek ezt a fantasztikus állapotát,
abból kiindulva a Hosszú Meditáció, ennek a hosszabb verziója.

Ez gyakorlatilag a Sahaja Jóga Meditációban úgy néz ki,
hogy vannak rövidebb, és hosszabb meditációs gyakorlatok,
amelyeknek a célja, hogy egyénileg, és kollektíven ebbe az állapotba
kerüljünk.....

Ahogy az embernek erősödik a figyelme, és a tudatossága,
és amit tapasztaltatok energiát, azt is egyre többet tudja megfelelően (!!) használni, úgy lesz egyre mélyebb és egyre intenzívebb tapasztalása....

Először még "csak" akkor amikor leül és meditál, de aztán lehet ezt
finomítani, gyakorolni, és ehhez közelítő állapotot is elérni napközben, hétköznapi cselekedetek közt......

Ha az ember igazán megérzi ennek az "ízét", egy idő után erre fog vágyni, hogy ebben az emelkedettségben élhesse a napjait, a perceit, az óráit.....

....a világ, és mi is tele vagyunk negatív erőkkel, ezért ez az emelkedettség azért sokszor akadályba ütközik, de ha erős a TISZTA VÁGY, akkor ez a meditációs, örömteli állapot, egyre inkább kitolódik, elhúzódik, egyre több időt betölt az életünkbe, és ekkor mondhatjuk hogy Hosszabbá válik ez az állapot...........

Számomra ez a Hosszú Meditáció jelentése.

Jézus, Buddha, Krishna, Lao-ce stb stb ők, mivel folyamatosan a JÓGA állapotában voltak, EGY-ek voltak az Atyával, Anyával, Univerzummal, Istennel, ki hogy nevezi..... ők folyamatosan a MEDITÁCIÓ állapotában voltak, a Szeretet Energiájával voltak Egyek, ezért az Ő életükben tisztán megmutatkozott hogy az ilyen típusú Hosszú Meditáció, az maga a Szentség, az maga a Megvilágosodás............

.....és most efelé tart az emberiség, úgyhogy nagyon örülök, hogy felvetetted, ezt a Hosszú Meditáció témát!"

* * * * * * *

Ennyi a levélrészlet.

Egy 1000 mérföldes utazás is csak egyetlen lépéssel kezdődik, ahogy tartja a klasszikus mondás. Te is figyelj oda ezekre a kis lépésekre. Azért, hogy a későbbiekben Neked is örömödre váljon a Hosszú Meditáció, és segíthesse a hétköznapjaidat, különösen azokban a szituációkban, amikor igencsak próbára van téve a türelmünk, nyugalmunk, emelkedettségünk. Ahhoz először a kis lépésekben válj rutinossá, és utánna a nagyobb akadályokat is könnyebben veszed majd! Nem fognak olyan szinten megérinteni, és magukkal ragadni a dolgok, és az események.

Ezért hívom fel most a figyelmedet egy korábbi meditációra, ami egyáltalán nem hosszú. 16 perc. Pont annyi, amíg az ember elkészít egy teát, vagy egy kávét! (-:

Adj Magadnak naponta minimum egy ilyen negyedórás, Spirituális Kávészünetet, hogy érzelmileg, gondolatilag megtisztulj, rendeződj, és megnyugodj. Ezáltal, sokkal könnyebben fogsz már végre Te is a problémák fölé emelkedni, és újjult erővel tudod majd folytatni a mindennapjaidat!

Kezd most,
itt a gép előtt végezd el ezt a könnyű kis meditációt,

és utána kérdezd meg magadtól, hogy megérte-e vagy sem, rászánnod ezt a 16 percet?!

Spirituális Kávészünet Most >>
Hallgatáshoz - Bal klikk
Letöltéshez - Jobb klikk, mentés másként

Nem vicc, tényleg kérdezd meg Magadtól utánna?
Megérte-e, vagy sem?



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.