2009. május 6., szerda

Gondolatok a pénztárcádról!

---------------------------------------------------------------------------
Az érzelmek, a racionalitás, és a pénz kapcsolata
---------------------------------------------------------------------------

És mindez hogyan kerül egy meditációs blogba?
Mindjárt kiderül!

Az ügyes marketingesek, a kereskedők, azok akik szeretnének eladni Neked valamit, különböző oldalaidat célozzák meg, nagyon is tudatosan! Az esetek nagyon nagy többségében bármit is veszel (legyen az kis, vagy éppen nagy dolog) általában érzelmi alapon döntesz. Figyeld csak meg magadat legközelebb, amikor pénzt adsz ki! Általában egy Vágy, vagy valamitől való Félelem az, ami irányítja az ember cselekedetét ilyenkor. Amióta tudatosan figyelem ezt magamban, egyre többször veszem észre, hogy bizony-bizony, én is rengetegszer, érzelmi alapon adok ki pénzt.

Az érzelmi döntés (elkötelezettség) után a kereskedelem, megcélozza a racionális én-edet is! Hogy miért? Figyeld csak!

--------------------------------------------------
A Bifidusz Effenzisz trükkje!
--------------------------------------------------

Példa Hölgyekről, Urakról.

- Középkorú, magas jövedelemmel rendelkező úriember meglátja az Igazán Impozáns, csodálatos megjelenésű, méregdrága autót, az egyik elit férfimagazin, csillogó oldalain. Az autó sugározza az erőt, a magabiztosságot, a szolid eleganciát, és a jómódot. Azért mennyivel másabb lenne egy ilyen kocsival járni munkába, megbeszélésekre, és milyen jól mutatna a garázs előtt... érzelmileg ekkor már teljesen elköteleződött, a pénz most nem kérdés, hiszen van rá. Vajon hogyan fogja ezt beadni otthon a családnak? A reklám ebben is segít, hiszen az érzelmeit úgysem tudja majd megmagyarázni se önmagának, se az asszonynak, ezért a reklám, segitségül megtámogatja a racionális én-jét is!
"Európa legbiztonságosabb autója!"

Ezzel a mondattal meggyőzik a racionális oldalát is az érdeklődőnek, és a szájába adják a hivatkozást, hogy miért is ÉRDEMES megvennie ezt a kocsit!

- A fiatal hölgy meglátja a TV-ben a hőn áhított "ideális" testalkatot, mosolyt, gyűrődés mentes ruhát, és otthont, csillogó fogakat, és szuper frizurát, szóval az ideális nő képet, amivel egyre inkább szeretne azonosulni... és akkor jön az azonosítás, hogy az ilyen tökéletes élet, elengedhetetlen kiegészítője egy bizonyos tejtermék! Enélkül nincs is ilyen Nőideál, egész egyszerűen nem létezhet! Beindul az érzelmi döntés, elkötelezettség, amikor a racionális én-jét is megtámogatja a reklám, és egy olyan baktérium vagy kitudja micsoda nevét dobja be a köztudatba, ami eléggé tudományosan hangzik (talán még igaz is lehet...) és ez bizony szinte megoldást fog nyújtani mindenre! Mosoly, derű, karcsúság, harmónia, vidám bélflóra és ilyenek.... a Bifidusz csodája....(-:

Szóval valahogy így működünk mi emberek. Érzelmek, és Értelmek.
Ez a 2 példa most csak nagyon elnagyoltan mutatta csak be a dolgokat, és sokkal többet nem is írnék most róluk, viszont e téma kapcsán kanyarodjunk el a meditációs bizniszhez!

----------------------------------------------
SPIRITUÁLIS BAZÁR
----------------------------------------------

Itt is hasonlóképpen működnek a dolgok. A felszínesség nagyon sokszor utat enged magának. És nem is csodálkozom rajta, nem is lehet ezért hibáztatni a "fogyasztókat" hiszen ez a mostani felpörgött, a naponta egyre durvább ingerek millióival sokkoló világ, már egyre tompábbá tesz minket. De azért ha lehet, élesítsd a szemed, ne hagyd hogy magával rántsa a pénztárcádat a Spirituális Bazár!

Tudom hogy a kezdeti lelkesedés sokszor vakká teszi az embert, és pl: a kezdő horgász, kertész, kutyás stb is megvesz minden ezzel kapcsolatos könyvet, videót, ami végülis teljesen rendjén van, de azért egy idő után érdemes megtanulni "szűrni"!

Érdemes megfigyelni a fent említett érzelem-racionalitás kapcsolat szövetségét, és hogy ez hogy játszik a reklámozók, ez esetben a spirituális bazár árusai kezére!

VILÁGMEGVÁLTÓ bölcsességeket, életedet a "helyes írányba" állító, KARMÁDAT tisztító, és hasonló dolgokat árulnak vagyonokért, könyvekben, hanganyagokon, medálokon, összejöveteleken, elvonulásokon. Persze a nagy együttérzés addig tart, amíg fizetsz! Addig a pontig jó vevő vagy, aki bemehet az előadásra, és már kedvezményesen meg is veheti a a bölcsguruk könyvének a második kiadását.

--------------------------------------------
OLCSÓSÁG - GAGYI
DRÁGASÁG - MINŐSÉG

--------------------------------------------

Bizony ez sokszor így van.
És sokszor nem!
Viszont hidd el, minél drágábban veszel meg valamit, annál erősebben fogod magadban racionalizálni, hogy ezt miért érte megvenni! Mégha utólag kiderült hogy nincs is arányban a minőség az árral.

FIGYELD MEG magadban egy kis TESZT-el, hogyan miképpen viszonyulnál máshogy a május 9 -i Telihold meditációhoz, ha az alábbi racionális indokokkal "erősíteném":

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
7 -es szintű, gyémánt beavatással rendelkező, sahaja jóga oktató fog a májusi teliholdkor, közös meditációt tartani!

Jegyek még korlátozott számban kaphatóak, melyekhez most a Himaláyában energetizált, Szent Hólé is jár! A Szent Hólevet, a Himaláya lábainál élő, már nem is 7-es, hanem 27 -es szinten lévő, láthatlan Jógik energetizálták, speciálisan a kárpát medence lakóinak! Ne maradj le a közös meditációról, és rendeld meg a korlátozott számú jegyek egyikét 28.500 Ft + ÁFÁ-ért!
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Kicsit groteszk, meg eltúlzott a példa, de azért remélem érthető, hogy hogyan igyekeznek a Spirituális Bazár zsebesei megszabadítani a pénzedtől!
Legyél nagyon óvatos!

Természetesen a sahaja jógában, nincsen semmiféle, oktatói, mesteri, meg beavatói szint, meg eféle dolgok. A programjaink is teljesen ingyenesek. Itt egész egyszerűen emberek, a saját tapasztalatukat, és örömüket szeretnék megosztani másokkal.

Ezért is van, hogy akiknek csak a felszín kell, akik nem mennek a dolgok mélyére, azok nem lelik meg az örömüket a sahaja jóga meditációban. (és igazából másban sem!) Ez a meditáció továbblép az érzelmeken, és a racionalitáson is. Az itt történt eseményt, "vásárlást" nehezen fogod tudni racionális érvekkel alátámasztani a családtagodnak, vagy bárkinek akinek mesélsz erről.

Itt olyan tapasztalásokban, élményekben lehet részed, ami a felszínes csillogás fölé emel Téged, oda ahol igazán megpihenhetsz, feltöltődhetsz, és egy sokkal tudatosabb, és kiegyensúlyozottabb állapotban élheted az életed. Az itt fogyasztott "meditációs adagod" -nak semmilyen szinten nem szab határt a pénztárcád!

Ha még nem adtad fel teljesen a reményt, és még nem ábrándultál ki 100%-ban a világból, és ha még csak egy hangyányit is, de el tudod képzelni azt, hogy ingyen is kaphatsz ÉRTÉK-et, akkor gyere, és meditáljunk együtt május 9-én, a Telihold éjszakáján!

20:00-23:00 közt lesz a közös meditáció, de már napközben is elérhetőek lesznek itt a blogon az anyagok!



Üdv
A Kolostor Őre


Csak Könnyedén

.